| Tytuł: | czy psychika może wpłynąć na test ciążowy? |
| Autor: | Lala 14.9.2011, 16:03 |
| Hej, od miesiąca mam wszystkie książkowe objawy ciąży, ale dobrze się zabezpieczam stosuję wkładkę domaciczną więc ciąża mało prawdopodobna. Bardzo się obawiam ciąży jest jest to dla mnie jak fobia. Czy ze stresu mogę sama sobie wmówić te wszystkie objawy i czy nawet jak nie jestem w ciąży to test może wyjść pozytywny? | |

Nadżerka
Nadżerka jest najczęstszą dolegliwością kobiecych narządów płciowych. O jej wykryciu najczęściej decyduje przypadek podczas zwykłego badania ginekologicznego. Nadżerka, dawniej zwana „erytroplakią”, jest dziś prawdziwą plagą współczesnych kobiet.
Ciąża mdłości
Poczucie mdłości i towarzyszące temu wymioty, są normalnymi objawami ciąży w czasie pierwszych 12 tygodni (pierwszy trymestr). Dolegliwość ta jest przykra, jednak nie wiąże się z negatywnymi skutkami, ani dla ciebie, ani dziecka. Niemniej jednak, niektóre kobiety doświadczają poważnych mdłości, co w czasie ciąży wymaga specjalnej opieki medycznej.
Martwa ciąża
Termin „martwa ciąża”, oznacza śmierć dziecka jeszcze w macicy matki, a inaczej nazywany jest wewnątrzmacicznym zgonem płodu. Poronienie zdarza się w przypadku 1 na 200 ciąż. Podstawowymi objawami martwej ciąży jest krwawienie oraz ból.