Ciąża urojona

ciaza-urojona_wiem_o_zdrowiu

Forum -> ciąża urojona

Tytuł:ciąża urojona
Autor:Mariola
6.9.2011, 21:40
Około rok temu urodziłam zdrową córeczkę. Teraz się zabezpieczam biorę (Azalie). Ale od miesiąca mam dziwne uczucie że jestem w ciąży, to uczucie jest takie jak przy pierwszym dziecku miałam kiedy zaszłam w ciążę. Robiłam nawet testy i są negatywne. z kąd u mnie takie urojenia?

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?

ciaza-urojona_ciekawostki

Ciekawostki

Nadżerka
Nadżerka jest najczęstszą dolegliwością kobiecych narządów płciowych. O jej wykryciu najczęściej decyduje przypadek podczas zwykłego badania ginekologicznego. Nadżerka, dawniej zwana „erytroplakią”, jest dziś prawdziwą plagą współczesnych kobiet.

Czy wiesz, że...

Ciąża mdłości
Poczucie mdłości i towarzyszące temu wymioty, są normalnymi objawami ciąży w czasie pierwszych 12 tygodni (pierwszy trymestr). Dolegliwość ta jest przykra, jednak nie wiąże się z negatywnymi skutkami, ani dla ciebie, ani dziecka. Niemniej jednak, niektóre kobiety doświadczają poważnych mdłości, co w czasie ciąży wymaga specjalnej opieki medycznej.

Polecamy

Martwa ciąża
Termin „martwa ciąża”, oznacza śmierć dziecka jeszcze w macicy matki, a inaczej nazywany jest wewnątrzmacicznym zgonem płodu. Poronienie zdarza się w przypadku 1 na 200 ciąż. Podstawowymi objawami martwej ciąży jest krwawienie oraz ból.

Pyralgina (Metamizolum natricum) to najczęściej polecany przez farmaceutów lek przeciwbólowy. Jest ona niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspokajająco i przeciwwysiękowo. Pyralgina zawiera ona 500 mg metamizolu.