Ciąża urojona

ciaza-urojona_wiem_o_zdrowiu

Forum -> pytanie

Tytuł:pytanie
Autor:milena
15.4.2010, 12:26
Jak rozpoznać, że kobieta ma urojoną ciąże???

Autor:Nowicjusz
15.4.2010, 13:29
czy ktoś może mi coś napisać o ciąży urojonej- wiem że coś takiego jest ale mało o tym wiem.. plisss

Tytuł:odpowiedz
Autor:nadi
16.4.2010, 08:44
ciaza urojona kochanie to taka ciaza ktorej nie ma i tylko kobieta jest przekonana ze jest!!!wystepuja w niej normalne obiawy takie jak brak okresu bole piersi wymioty nawet mleko w piersiach !!!problemem nadrzednym jest jednak to ze mimo tych wszystkich obiawow nie ma zarodka w brzuszku!!!!!zdarza sie to dlatego ze kobieta baaaardzzzzzzo chce dzidziusia!!!od zawsze jest wiadomo ze wszystko mozna sobie wmowic!!!!!!!ciazy urojonej nie leczy sie farmakologicznie tylko poprzez pomoc psychologa i psychiatry !!pozdrawiam mam nadzieje ze troszeczke pomoglam buziak

Autor::))
23.6.2010, 16:37
a czy jak sie nie ma okresu juz prawie 4 miesiace i test wyszedł pozytywny czy to moze tez byc ciaza urojona ..??

Autor:Ola
24.6.2010, 11:48
To moze byc ciaza urojona, ale najprawdopodobniej to ciąża! udaj sie do ginekologa

Autor:claudia
18.7.2010, 23:54
Mam wielki xxx tygodnie temu kochalam sie z chlopakiem bez zabezpieczenia od jakiegos tygodnia mam mdlosci xxx zrobilam test wyszedl xxx kiedy mialam poprzednia miesiaczke co to moze oznaczac prosze o pomoc

Autor:claudia
19.7.2010, 00:00
Dwa tygodnie temu kochalam sie z chlopakiem bez zabespieczenia mam mdlosci popoludniowe robilam test wyszedl negatywnie nie pamietam daty ostatniej miesiaczki prosze odp co to moze oznaczac

Autor:lisek
27.9.2010, 10:35
To moze oznaczac tylko i wylacznie to ze ginekolog na ciebie czeka. byc moze masz jakies zaburzenia hormonalne ale bardziej wiarygodne jest to ze jestes w ciazy. testy czasami zawodza.

Autor:smerfik
20.10.2010, 22:25
od około2 tygodni mam straszne bóle brzucha. ból sie przemieszcza wróżne jego okolice. mniej wiecej odtego samego czasu mam wrażenie ze czuje ruchy dziecka, mam juz dwoje dzieci wiec mam porównanie... jednak testy ciązowe sa negatywne

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Które zwierze szczeka: pies czy kot?

ciaza-urojona_ciekawostki

Ciekawostki

Nadżerka
Nadżerka jest najczęstszą dolegliwością kobiecych narządów płciowych. O jej wykryciu najczęściej decyduje przypadek podczas zwykłego badania ginekologicznego. Nadżerka, dawniej zwana „erytroplakią”, jest dziś prawdziwą plagą współczesnych kobiet.

Czy wiesz, że...

Ciąża mdłości
Poczucie mdłości i towarzyszące temu wymioty, są normalnymi objawami ciąży w czasie pierwszych 12 tygodni (pierwszy trymestr). Dolegliwość ta jest przykra, jednak nie wiąże się z negatywnymi skutkami, ani dla ciebie, ani dziecka. Niemniej jednak, niektóre kobiety doświadczają poważnych mdłości, co w czasie ciąży wymaga specjalnej opieki medycznej.

Polecamy

Martwa ciąża
Termin „martwa ciąża”, oznacza śmierć dziecka jeszcze w macicy matki, a inaczej nazywany jest wewnątrzmacicznym zgonem płodu. Poronienie zdarza się w przypadku 1 na 200 ciąż. Podstawowymi objawami martwej ciąży jest krwawienie oraz ból.

Archiwum

Pyralgina (Metamizolum natricum) to najczęściej polecany przez farmaceutów lek przeciwbólowy. Jest ona niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspokajająco i przeciwwysiękowo. Pyralgina zawiera ona 500 mg metamizolu.